Spring naar de content
Essay

Ondersteuning van ‘best persons’

In een nieuw essay van Merlijn van Hulst en Maaike Matelski wordt duidelijk dat grenswerkers nog onvoldoende gezien en gewaardeerd worden, dat organisaties hun belangrijke werk niet altijd stimuleren en dat er meer aandacht moet komen voor de leerbehoefte van grenswerkers, of in hun woorden ‘best persons’. Een belangrijke aanleiding voor het initiatief tot BINT.

17 mei

Download hierboven het gehele essay over mensen die het verschil maken in kwetsbare wijken, ook wel 'best persons' genoemd. Het essay is geschreven op basis van vijftien 'best persons' uit een eerder onderzoek die Merlijn en Maaike opnieuw opzochten. Tien jaar later blijkt dat de uitdaging waarvoor best persons staan vaak groter is geworden. Ze werken over domeinen heen zoals zorg, huisvesting en sociaal werk, om op pragmatische en innovatieve wijze problemen op te lossen. Toch voelen ze zich regelmatig in hokjes geduwd door beleid, ambtenaren en financieringsinstrumenten.

Samenwerking met andere partijen in de wijk en ondersteuning vanuit deze organisaties blijken een belangrijke voorwaarde voor het werk van best persons. Het beleid lijkt daarbij vooral gericht op initiatieven en projecten en minder oog te hebben voor hun dragers. Er is volgens de onderzoekers daarom meer aandacht nodig voor de leerbehoefte van best persons en de overdracht van kennis en vaardigheden op nieuwe generaties.

Deel in je netwerk

Ongewenste reacties bestaan niet

Wat valt je op? Wat wil je kwijt? Waar vind je wat van? Stel hier je vraag, deel je idee of uit jouw hartenkreet. Laat van je horen! Dan komen wij bij je terug.
Ik laat van mij horen
© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708