Logo BINT Festiverentie

//Je bent er.

De plek waar je alles kunt lezen over de eerste BINT Festiverentie. Een festival schuine streep conferentie met grensverleggende inzichten over succesvol samenwerken aan complexe opgaven. Op de grens van professie en vrije tijd, van lente en zomer, van dag en nacht en van comfort en het onverwachte. En dat allemaal op één plek. Met je voeten in het zand en een verrijkende blik op samenwerken.
Kom 21 en 22 juni met ons de langste dag en kortste nacht beleven op camping Kallumaan. Een plek om andere ‘grenswerkers’ te leren kennen en even thuis te zijn. Een 24-uurs van 13.00 tot 13.00: een middag, avond en ochtend in een ontspannen sfeer met spannende lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, wandelingen en muziek.
Download het programmaboekje

//Waarom EEN BINT Festiverentie

BINT is een netwerk voor ‘grenswerkers’, een thuis van en voor iedereen die over grenzen van disciplines, teams en organisaties samen werkt. Het is een kennisnetwerk om de laatste inzichten te ontwikkelen en te delen. BINT is een verbindingsdienst waar grenswerkers ‘lotgenoten’ kunnen vinden. Want, samenwerken is broodnodig maar bewerkelijk. Het is leuk en ingewikkeld. Daarom organiseert BINT een Festiverentie over samenwerken. Om te leren, te experimenteren en elkaar te ontmoeten.

//Voor wie is de Festiverentie

Voor de opgavemanager, de wijkadviseur, de procesbegeleider, de mediator, de omgevingsmanager, de gebiedsregisseur, de bedrijfsaccount, de gespreksleider, de middenmanager. Voor iedereen die tussen lagen, sectoren, teams, organisaties en initiatieven in werkt. Om te zorgen dat het meer dan de som der delen wordt. En dat vernieuwende inzichten verankerd worden in bestaande werkwijzen. Of je nu bij een gemeente, woningcorporatie, welzijnsorganisatie, provincie, zorginstelling, energiebedrijf of departement werkt. Het zijn de mensen ‘tussenin’ die zorgen voor meer integraliteit, een regionale aanpak, een leefbare wijk, een verminderde kloof tussen overheid en samenleving, patiënt gedreven zorg of meer inclusiviteit. Voor die mensen is de festiverentie. Ben jij dat? Lees dan verder!

Land je vanuit een andere hoek, als designer, trainee, onderzoeker of creatieve geest? Dan ben je natuurlijk ook hartstikke welkom!

//Wat maak je mee?

 • De eerste editie van de Festiverentie
 • De ontmoeting met medekoplopers in het gedachtegoed over samenwerken
 • De laatste wetenschappelijke inzichten op samenwerken
 • De ontmoeting met andere professionals om ervaringen uit te wisselen
 • De inspirerende lezingen, interviews en verhalen die je aan het denken zetten
 • De werkvormen die je aan het ‘doen’ zetten

//Wat neem je mee?

 • Jezelf met al je talenten, ervaringen, ambities, twijfels en worstelingen
 • Je warme trui en wat je verder nodig hebt om de avond, nacht of ochtend in te gaan
 • Je vraag waar je meer over wilt horen, leren, ervaren
 • Je samenwerkingspartner, collega, leidinggevende, buur of ander nabij persoon is ook welkom

//Tickets

Er zijn beperkte plekken voor deze eerste editie dus boek snel je ticket!

In een notendop bieden we vier soorten Festiverentie tickets aan, variërend in het comfort van je overnachting en of je alleen of samen komt. Je kunt op elk ticket klikken voor meer informatie. Tickets geven toegang tot de Festiverentie: start 21 juni om 13.00 tot 22 juni om 13.00.

Zelf/voorzien

Eigen tent mee of zonder overnachting
 • Toegang tot Festiverentie-terrein
 • Toegang tot alle programmaonderdelen
 • 1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch
 • Onbeperkt thee / koffie / fruitwater
 • Eigen kampeergerei mee of ’s avonds naar huis
 • Testuitslag van je persoonlijke samenwerkingsstijl

Meer informatie

Ga met je muis over de iconen
Druk op de iconen voor meer informatie

Festival/conferentie

Met dit ticket kies jij voor een echte festivalervaring. Overdag langs de workshops, maar ’s avonds doorgewinterd kamperen met de andere helden. Wees trots!
€495
ex. BTW

Samen/Tent

Met 2 personen in een glampingtent
 • Toegang voor twee tot Festiverentie-terrein
 • Toegang voor twee tot alle programmaonderdelen
 • 1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch voor twee
 • Onbeperkt thee / koffie / fruitwater
 • Glampingtent voor twee personen
 • Testuitslag van je persoonlijke samenwerkingsstijl

Meer informatie

Ga met je muis over de iconen
Druk op de iconen voor meer informatie

Festival/conferentie

Met dit ticket kies jij voor de perfect mix tussen festival en conferentie. Wel kamperen, maar toch met het comfort van een eigen bed. En dan ook nog samen op avontuur!
€795

€397,50 per persoon

ex. BTW
Koop je ticket
Niet meer beschikbaar

Hotel/Kamer

Je eigen hotelkamer
 • Toegang tot Festiverentie-terrein
 • Toegang tot alle programmaonderdelen
 • 1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch
 • Onbeperkt thee / koffie / fruitwater
 • Eigen hotelkamer
 • Testuitslag van je persoonlijke samenwerkingsstijl

Meer informatie

Ga met je muis over de iconen
Druk op de iconen voor meer informatie

Festival/conferentie

Met dit ticket leun je meer richting de conferentie-ervaring. Heerlijk om je even terug te kunnen trekken op je eigen hotelkamer. Maar wees gerust, het programma biedt voldoende afwisseling en vermaak om toch ook het festivalgevoel mee te pikken.
€595
ex. BTW

Samen/Hotel

Met 2 op één hotelkamer
 • Toegang voor twee tot Festiverentie-terrein
 • Toegang voor twee tot alle programmaonderdelen
 • 1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch voor twee
 • Onbeperkt thee / koffie / fruitwater
 • Hotelkamer voor twee personen
 • Testuitslag van je persoonlijke samenwerkingsstijl

Meer informatie

Ga met je muis over de iconen
Druk op de iconen voor meer informatie

Festival/conferentie

Met dit ticket kies jij voor de perfecte mix tussen festival en conferentie. Wel in een hotelkamer, maar gedeeld met een iemand op jouw uitnodiging.
€795

€397,50 per persoon

ex. BTW

//Het programma

Het programma is een mix van vakinhoudelijke en persoonlijke thema’s, van luisteren en vertellen en van denken en doen. Je kunt zelf kiezen welke activiteiten je wilt bijwonen. Je kunt meer de inhoudelijke en zakelijke conferentieprogrammering volgen of de avontuurlijke en creatieve festivalprogrammering. Of een mix met kleine uitstapjes. De komende tijd onthullen we steeds nieuwe activiteiten.

Maar heb je zelf ideeën of wil je iets bijdragen, vertellen of delen?
Laat het ons weten!Download het programmaboekje

//De locatie

Netl Camping Kallumaan Netl Camping Kallumaan is een duurzame camping midden in de wilde natuur. Het groene terrein varieert van bamboebossen tot olifantenpaadjes en van idyllische strandjes tot kleine eilandjes. Tijdens de Festiverentie word je aangemoedigd om volop gebruik te maken van deze unieke omgeving. Ontspan aan het strand, ga op wandeltocht door het bos of trek je met een groep terug op één van de eilandjes tijdens een workshop. Hieronder vind je de plattegrond met de verschillende plekken waar we programmeren. Kallumaan is bovendien de plek waar na ons de festivalgangers van het inmiddels wereldberoemde Wildeburg op avontuur gaan. Je vindt Kallumaan aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg.

//Vragen

Heb je nog vragen? Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op.
// Hoeveel mensen kunnen naar de festiverentie komen?
We gaan uit van ongeveer 75 bezoekers. Zo blijft het kleinschalig en kunnen we toch meerdere activiteiten naast elkaar programmeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel mensen een ticket kopen. Dus ken je iemand voor wie de festiverentie interessant is? Voel je vrij om hem of haar uit te nodigen!
// Hoe kan ik mijn bezoek aan de Festiverentie intern verantwoorden?
De Festiverentie combineert persoonlijke ontwikkeling en zakelijke verdieping. Je kunt je ticket verantwoorden op je budget voor opleiding en ontwikkeling, op het budget voor congressen of op het budget van de concrete samenwerkingsopgave waar je aan werkt. De Festiverentie vergroot je zelfbewustzijn door bloot te leggen hoe jouw grensvlak misschien al besloten ligt in jouw biografie, wat jouw persoonlijke samenwerkingsstijl is, hoe dit letterlijk weerspiegelt in een portret van jou, hoe je om kunt gaan met spanningen door tai chi of een opstelling en hoe jouw individuele topprestaties op de schouders van anderen staan. Zakelijke verdieping vind je op de Festiverentie door de laatste wetenschappelijke inzichten, het bespreken van cases, het filosofisch duiden van jouw werk, het eigen maken van tools en methoden, het ontmoeten van waardevolle contacten voor jouw netwerk en het bouwen aan een community voor het blijvend delen van kennis en ervaring over samenwerken. En er zijn verschillende sessies waar je concreet met jouw samenwerkingsopgave aan de slag kunt, zodat je thuiskomt met tastbare interventies die jou en de samenwerking verder helpen.
// Moet ik overnachten?
Met een overnachting heb je de ultieme festiverentie ervaring, waarbij je alle momenten meemaakt. Van de schemering tot het wakker worden. Juist op die momenten onstaan andere verbindingen, andere gesprekken en andere ervaringen. Bovendien ben je met overnachting meer uit je dagelijkse praktijk om op een andere manier naar je werk te kijken. Maar natuurlijk kun je ook het zelf/voorzien-ticket kopen en thuis slapen. Dan kun je zelf kiezen hoe laat je op 21 juni vertrekt en wanneer je de volgende dag weer komt. Goed om te weten is dat we op de 22e zowel een ontspannende als een spannende programmering hebben. Met onder andere tai chi, een inspirerende lezing van filosoof Lammert Kamphuis en een gesprek over hoe individuele topprestaties altijd op schouders staan van anderen.
// Wat als het regent?
Het zonnetje schijnt helaas niet altijd, maar juist in de regen wordt het vaak een moment om nooit te vergeten. Kortom; we gaan gewoon door en zorgen voor zoveel comfort met houtsnippers en overkappingen.
// Hoe kom ik er?
Netl Camping Kallumaan bevindt zich in Netl de Wildste Tuin aan de Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg. Er zijn tot 24 juni 2022 wegwerkzaamheden op de N352 Zuiderringweg tussen Ens en Kraggenburg. En tot 15 juli 2022 zijn er wegwerkzaamheden op de N715 Oosterringweg tussen Kuinre en Marknesse. Kijk voor je vertrekt dus nog even op de routeplanner.
// Kan ik mijn gekochte ticket annuleren?
Nee, we beschouwen een gekocht ticket als een bindende verwachting dat je erbij bent. Echter, tickets zijn wel overdraagbaar. Ben je toch verhinderd, dan moedigen we je aan om een andere enthousiasteling te zoeken die bij deze eerste editie wil zijn.

//Sponsors

Dit is een eerste editie voor en door grenswerkers en grotendeels in onze eigen tijd georganiseerd. Maar door de bijzondere opzet is het kostenplaatje best een uitdaging. Mocht je iets willen bijdragen of kunnen missen, maak je ons blij!
Laat het ons weten!

//Wat is BINT

Wij zijn grenswerkers. Wij zijn de opgavemanager, de coalitiebouwer, de wijkverbinder, de omgevingsmanager. Wij werken samen over grenzen van teams, van organisaties, van disciplines. Daar ervaren we verschillen. Deze verbinden en inzetten voor vernieuwing is een vak. Een onmisbaar vak om de maatschappelijke opgaven van nu aan te pakken. Daarom komen wij als grenswerkers samen om met elkaar te leren, te reflecteren, te experimenteren. Vanuit praktijk en wetenschap. Zo leggen wij ongewone verbanden voor alledaagse opgaven. Dat BINT!
Naar de homepage

Festival

Polyphonic: verklein de kloof - Beach

Er wordt veel gesproken over de kloof tussen overheden en burgers. Denk aan krantenkoppen als ‘Hoe overheid en burger elkaar kwijtraakten’(NRC), ‘De eeuwige kloof tussen burger en politiek’ (Trouw) of ‘De kloof tussen overheid en burger wordt bijna continu gepeild’ (Volkskrant). En misschien heb je zelf ook wel een ervaring waarin dit pijnlijk duidelijk werd. Als professional of als burger. Een kloof voelt als een onoverbrugbaar, gapend gat. Maar ‘een kloof’ is maar één manier om het te hebben over een grens. Met Polyphonic onderzoeken Jip Geven en Iris van Genuchten de dynamiek van macht en zij verkennen hoe design dingen in beweging kan brengen.

Ze maken daarbij gebruik van fysieke bouwstenen. Dit helpt om verbanden inzichtelijk te maken, te herschikken en zo deze ‘kloof’ te ervaren en taal te geven. Wat als je even in de schoenen van de burger, de patiënt of de huurder gaat staan? Hoe zou jij je bewegen in deze context? Onderzoek samen met Jip en Iris wat er kan gebeuren als je op een andere manier kijkt naar de relatie tussen een institutie en de burger. Kunnen we gezamenlijk nieuwe woorden of beelden vinden? Kan de kloof een ander soort grensovergang worden? En wat betekent dit voor jouw organisatie? Polyphonic kun je vinden op de Beach. Daar kun je alleen of samen met anderen een casus inbrengen.

Wie is Jip Geven

Jip Geven is een relaties onderzoekende – nieuwsgierig bevragende – in concept verbeeldende ontwerper, afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven. Haar werk laat mensen op een andere manier kijken of met andere zintuigen ervaren. Door samen te werken met adviseurs van TwynstraGudde binnen de adviesgroep Overheid en Organisatie wil ze kracht van ontwerpers en adviseurs bundelen voor een kleinere kloof.  

Wie is Iris van Genuchten

Iris is afgestudeerd als antropoloog en heeft altijd het snijvlak tussen antropologie en ontwerp opgezocht. In haar werk als adviseur bij TwynstraGudde combineert ze overheidsvraagstukken met een ontwerpende manier van denken. Het startpunt daarbij zijn maatschappelijke waarden. Iris verwondert zich over de vraag hoe de belevingswereld van mensen, geraakt door zulke waarden, zich verhoudt tot hoe organisaties georganiseerd zijn. Ze doceert onder andere de masterclass Design Thinking bij Nyenrode Business University.

Festival

Spoken word

Oukje van Merle is adviseur, social designer en spoken word artiest. Op de Festiverentie zal zij rondlopen als deelnemer en toehoorder. Ze is op zoek naar dat wat zich in de marge van jullie interacties afspeelt. Vaak concluderen we een workshop of sessie met de belangrijkste lessen, kansen en uitdagingen. Oukje gaat juist op zoek naar de onbedoelde slagzinnen, emoties en metaforen die duiding en lading geven aan onze werkelijkheden. Met het woord onder haar arm zal ze terugblikken op de Festiverentie.

Wie is Oukje van Merle

Oukje van Merle is adviseur, social designer en spoken word artiest. Kijk voor meer werk van Oukje op www.binnenstebuitenruimte.nl.

Conferentie

Samenwerkingsgereedschap

Hier liggen allerlei werkplaten, scans, tools en modellen voor je klaar om aan de slag te gaan met jouw samenwerking. Of het nou gaat om het formuleren van de opgave, het in kaart brengen van issues en belangen, het opsporen van faal- en succesfactoren of het omgaan met spanningsvelden; er is vast een stukje gereedschap te vinden.

Wie is

chevron-down