//Je bent er.

De plek waar je alles kunt lezen over de tweede BINT Festiverentie. Een festival schuine streep conferentie met grensverleggende inzichten over succesvol samenwerken aan complexe opgaven. Op de grens van professie en vrije tijd, van lente en zomer, van dag en nacht en van comfort en het onverwachte. En dat allemaal op één plek. Met je voeten in het zand en een verrijkende blik op samenwerken.
Kom 20 en 21 juni 2023 met ons de om en nabij langste dag en kortste nacht beleven op camping Kallumaan. Een plek om andere ‘grenswerkers’ te leren kennen en even thuis te zijn. Een 27-uurs van 13.30 tot 16.30: een middag, avond, ochtend én nog een middag in een ontspannen sfeer met spannende lezingen, workshops, interviews, ontmoetingen, wandelingen en muziek.
Download Flyer 2023

//Waarom EEN BINT Festiverentie

BINT is een netwerk voor ‘grenswerkers’, een thuis van en voor iedereen die over grenzen van disciplines, teams en organisaties samen werkt. Het is een kennisnetwerk om de laatste inzichten te ontwikkelen en te delen. BINT is een verbindingsdienst waar grenswerkers ‘lotgenoten’ kunnen vinden. Want, samenwerken is broodnodig maar bewerkelijk. Het is leuk en ingewikkeld. Daarom organiseert BINT een Festiverentie over samenwerken. Om te leren, te experimenteren en elkaar te ontmoeten.

//Voor wie is de Festiverentie

Voor de opgavemanager, de wijkadviseur, de procesbegeleider, de mediator, de omgevingsmanager, de gebiedsregisseur, de bedrijfsaccount, de gespreksleider, de middenmanager. Voor iedereen die tussen lagen, sectoren, teams, organisaties en initiatieven in werkt. Om te zorgen dat het meer dan de som der delen wordt. En dat vernieuwende inzichten verankerd worden in bestaande werkwijzen. Of je nu bij een gemeente, woningcorporatie, welzijnsorganisatie, provincie, zorginstelling, energiebedrijf of departement werkt. Het zijn de mensen ‘tussenin’ die zorgen voor meer integraliteit, een regionale aanpak, een leefbare wijk, een verminderde kloof tussen overheid en samenleving, patiënt gedreven zorg of meer inclusiviteit. Voor die mensen is de festiverentie. Ben jij dat? Lees dan verder!

Land je vanuit een andere hoek, als designer, trainee, onderzoeker of creatieve geest? Dan ben je natuurlijk ook hartstikke welkom!

//Thema tweede editie: De lijn gekanteld


Samenwerken doe je altijd met teams, organisaties of disciplines. Toch ligt het succes niet alleen besloten in de omgang met ‘die ander’, maar ook jouw eigen organisatie moet je mee zien te krijgen. Herken je dat je teruggefloten wordt door je manager? Dat je geen risico’s mag nemen? Of dat starre procedures zorgen voor vertraging en jij je creativiteit niet kwijt kunt? De tweede editie van de Festiverentie op 20 en 21 juni 2023 biedt hierin inzichten en handvatten.

Tijdens deze editie onderzoek je wat er nodig is binnen jouw organisatie om jouw rol buiten goed te kunnen vervullen. Waar moet je aan denken? Sessies over macht, leiderschap, tweebenigheid, experimenteren binnen (en met) bureaucratie en systemische interventies. De Festiverentie 2023 staat volledig in het teken van het in beweging krijgen van de lijnorganisatie. Hoe wordt die soms wat starre lijn een schuine streep met mogelijkheden voor verbinding en vernieuwing?

Je krijgt inzichten in hoe je vernieuwing uit experimenten kunt verankeren in jouw organisatie, hoe je je collega’s meekrijgt, hoe je je leidinggevende of opdrachtgever meer zicht geeft op wat je werkelijk doet en hoe je door de interne systemen kunt ritselen. Zodat binnen en buiten elkaar versterken in plaats van beperken.

//Wat maak je mee?

 • De tweede editie van de Festiverentie
 • De ontmoeting met medekoplopers in het gedachtegoed over samenwerken
 • De laatste wetenschappelijke inzichten op samenwerken
 • De ontmoeting met andere professionals om ervaringen uit te wisselen
 • De inspirerende lezingen, interviews en verhalen die je aan het denken zetten
 • De werkvormen die je aan het ‘doen’ zetten

//Wat neem je mee?

 • Jezelf met al je talenten, ervaringen, ambities, twijfels en worstelingen
 • Je warme trui en wat je verder nodig hebt om de avond, nacht of ochtend in te gaan
 • Je vraag waar je meer over wilt horen, leren, ervaren
 • Je samenwerkingspartner, collega, leidinggevende, buur of ander nabij persoon is ook welkom

//Feedback Festiverentie 2022

//Het programma

Het programma is een mix van vakinhoudelijke en persoonlijke thema’s, van luisteren en vertellen en van denken en doen. Je kunt zelf kiezen welke activiteiten je wilt bijwonen. Je kunt meer de inhoudelijke en zakelijke conferentieprogrammering volgen of de avontuurlijke en creatieve festivalprogrammering. Of een mix met kleine uitstapjes. De komende tijd onthullen we steeds nieuwe activiteiten.

Maar heb je zelf ideeën of wil je iets bijdragen, vertellen of delen?
Laat het ons weten!

//Festiverentie tickets

Een ticket voor de Festiverentie is een ticket voor een geheel verzorgde en avontuurlijk persoonlijke ontwikkelingsreis. Welk type ticket het beste bij jou past is afhankelijk van je gewenste comfort voor de overnachting (van eigen tent tot glamping tent of hotelkamer) en het gezelschap (jezelf, met een maatje of een team).

Tickets met overnachting

festival/conferentie

27 uur leren, experimenteren en ontmoeten
 • Twee dagen toegang tot het terrein van Netl camping Kallumaan
 • Keynotes en interessante lezingen over samenwerken
 • Intervisie, systemische en reflectieve sessies
 • Wetenschappelijke en praktische inzichten over samenwerken tussen de lijnorganisatie en buitenwereld
 • Verstevigen van je samenwerkingsvaardigheden en -stijl
 • Uitbreiden van jouw netwerk voor het blijvend delen van ervaringen
 • Concrete tips voor jouw samenwerkingsopgave
 • Momenten van ontspanning, muziek en verrassing
 • Voorzien van 1x diner, 1x ontbijt, 1x lunch, 2x borrel
 • Thee, koffie en fruitwater (bar voor eigen rekening)
€599,00
per persoon
prijzen zijn excl. BTW.

kies je overnachting

Zelf/tent

Eigen tent mee of zonder overnachting
Met dit ticket kies jij voor een echte festivalervaring. Overdag langs de workshops, maar ’s avonds doorgewinterd kamperen met de andere helden. Wees trots!
Er is een plek je voor je op het kampeerveld gereserveerd, zodat je met je eigen tent, caravan, camper of andere kampeergelegenheid kunt komen.
- €25
Totale festiverentieprijs
€574,00
(€694,54 incl. BTW)
voor 1 persoon

Zelf/hotel

Je eigen hotelkamer
Met dit ticket leun je meer richting de conferentie-ervaring. Heerlijk om je even terug te kunnen trekken op je eigen hotelkamer. Maar wees gerust, het programma biedt voldoende afwisseling en vermaak om toch ook het festivalgevoel mee te pikken.
Er is voor jouw een eigen hotelkamer klaar gemaakt. De kamer is een standaardhotelkamer met eigen badkamer en gedeelde toiletten op de gang.
+ €150
Totale festiverentieprijs
€749,00
(€906,29 incl. BTW)
voor 1 persoon

Samen/Hotel

Met 2 op één hotelkamer
Met dit ticket kies jij voor de perfecte mix tussen festival en conferentie. Wel in een hotelkamer, maar gedeeld met een iemand op jouw uitnodiging.
Er is voor jullie een eigen hotelkamer klaar gemaakt. De kamer is een standaardhotelkamer met eigen badkamer en gedeelde toiletten op de gang.
+ €25
per persoon
Totale festiverentieprijs
€1.248,00
(€1.510,08 incl. BTW)
voor 2 personen

Samen/tent

Met 2 personen in een glampingtent
Met dit ticket kies jij voor de perfect mix tussen festival en conferentie. Wel kamperen, maar toch met het comfort van een eigen bed. En dan ook nog samen op avontuur!
Er staat er een opgebouwde glampingtent voor jullie klaar. Deze tent bevat twee losstaande bedden met comfortabel matras en beddengoed. Verder is de inrichting vrij eenvoudig.
+ €25
per persoon
Totale festiverentieprijs
€1.248,00
(€1.510,08 incl. BTW)
voor 2 personen
Betaling via bovenstaande linkjes, via Ideal, heeft onze voorkeur. Heb je een factuur nodig voor de betaling, stuur dan een mail naar bint@deverbindingsdienst.nl

Dagtickets zonder overnachting

20 juni

zonder overnachting
Met dit ticket kies jij voor een compacte festiverentie ervaring van een dag. Zo krijg je boeiende lezingen, workshops en wandelingen, heerlijke catering en ook nog een overzichtelijke agenda.

Op 20 juni zie je onder andere;

 • Sinan Çankaya
 • Sandra Palmen,
 • Björn Prevaas
 • en nog meer..
Download het programma
Totale festiverentieprijs
€350,00
(€423,50 incl. BTW)
voor 1 persoon

21 juni

zonder overnachting
Met dit ticket kies jij voor een compacte festiverentie ervaring van een dag. Zo krijg je boeiende lezingen, workshops en wandelingen, heerlijke catering en ook nog een overzichtelijke agenda.

Op 21 juni zie je onder andere;

 • Marijke Spanjersberg,
 • Tim Hofman,
 • Laura van Bellen
 • En nog meer...
Download het programma
Totale festiverentieprijs
€350,00
(€423,50 incl. BTW)
voor 1 persoon

Teamtickets

Team/Opmaat

Een ticket op maat voor jouw team
Met dit ticket kiezen jullie voor de perfecte mix tussen festival en conferentie. En dat ook nog eens gecombineerd met een teamtweedaagse, zodat je de inzichten samen verder kunt brengen en niet alleen thuis komt.
Één ticket op maat voor je (samenwerkings)team of organisatie. Een teamtweedaagse zonder al te veel extra organisatie. Naast dat je met elkaar de Festiverentie meemaakt en geniet van de diversiteit aan lezingen, workshops en verrassende momenten, biedt dit ticket ook de mogelijkheid om in overleg eigen programmaonderdelen op te zetten. Of deze te laten spiegelen door andere aanwezige grenswerkers of teams. Zodat jullie hopelijk met nieuwe inzichten en doorbraken de zomer ingaan.
Afhankelijk van jullie wensen kunnen we een groepsveldje reserveren voor kamperen of hotelkamers.

Ticketprijs: in overleg, afhankelijk van grootte en behoefte

//De locatie

Netl Camping Kallumaan Netl Camping Kallumaan is een duurzame camping midden in de wilde natuur. Het groene terrein varieert van bamboebossen tot olifantenpaadjes en van idyllische strandjes tot kleine eilandjes. Tijdens de Festiverentie word je aangemoedigd om volop gebruik te maken van deze unieke omgeving. Ontspan aan het strand, ga op wandeltocht door het bos of trek je met een groep terug op één van de eilandjes tijdens een workshop. Hieronder vind je de plattegrond met de verschillende plekken waar we programmeren. Kallumaan is bovendien de plek waar na ons de festivalgangers van het inmiddels wereldberoemde Wildeburg op avontuur gaan. Je vindt Kallumaan aan de Leemringweg 19 in Kraggenburg.

//Vragen

Heb je nog vragen? Hieronder zie je de meest gestelde vragen. Kom je er toch niet uit? Neem dan contact met ons op.
// Hoeveel mensen kunnen naar de festiverentie komen?
We gaan uit van ongeveer 75 bezoekers. Zo blijft het kleinschalig en kunnen we toch meerdere activiteiten naast elkaar programmeren. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoeveel mensen een ticket kopen. Dus ken je iemand voor wie de festiverentie interessant is? Voel je vrij om hem of haar uit te nodigen!
// Hoe kan ik mijn bezoek aan de Festiverentie intern verantwoorden?
De Festiverentie combineert persoonlijke ontwikkeling en zakelijke verdieping. Je kunt je ticket verantwoorden op je budget voor opleiding en ontwikkeling, op het budget voor congressen of op het budget van de concrete samenwerkingsopgave waar je aan werkt. De Festiverentie vergroot je zelfbewustzijn door bloot te leggen hoe jouw grensvlak misschien al besloten ligt in jouw biografie, wat jouw persoonlijke samenwerkingsstijl is, hoe dit letterlijk weerspiegelt in een portret van jou, hoe je om kunt gaan met spanningen door tai chi of een opstelling en hoe jouw individuele topprestaties op de schouders van anderen staan. Zakelijke verdieping vind je op de Festiverentie door de laatste wetenschappelijke inzichten, het bespreken van cases, het filosofisch duiden van jouw werk, het eigen maken van tools en methoden, het ontmoeten van waardevolle contacten voor jouw netwerk en het bouwen aan een community voor het blijvend delen van kennis en ervaring over samenwerken. En er zijn verschillende sessies waar je concreet met jouw samenwerkingsopgave aan de slag kunt, zodat je thuiskomt met tastbare interventies die jou en de samenwerking verder helpen.
// Moet ik overnachten?
Met een overnachting heb je de ultieme festiverentie ervaring, waarbij je alle momenten meemaakt. Van de schemering tot het wakker worden. Juist op die momenten onstaan andere verbindingen, andere gesprekken en andere ervaringen. Bovendien ben je met overnachting meer uit je dagelijkse praktijk om op een andere manier naar je werk te kijken. Maar natuurlijk kun je ook het zelf/voorzien-ticket kopen en thuis slapen. Dan kun je zelf kiezen hoe laat je op 20 juni vertrekt en wanneer je de volgende dag weer komt.
// Wat als het regent?
Het zonnetje schijnt helaas niet altijd, maar juist in de regen wordt het vaak een moment om nooit te vergeten. Kortom; we gaan gewoon door en zorgen voor zoveel comfort met houtsnippers en overkappingen.
// Hoe kom ik er?
Netl Camping Kallumaan bevindt zich in Netl de Wildste Tuin aan de Leemringweg 19, 8317 RD Kraggenburg.
// Kan ik mijn gekochte ticket annuleren?
Nee, we beschouwen een gekocht ticket als een bindende verwachting dat je erbij bent. Echter, tickets zijn wel overdraagbaar. Ben je toch verhinderd, dan moedigen we je aan om een andere enthousiasteling te zoeken die bij deze tweede editie wil zijn.

//Partners

De BINT Festiverentie is voor en door grenswerkers en in onze eigen tijd georganiseerd. We willen het toegankelijk maken voor een diversiteit aan deelnemers. Wil jij helpen in de voorbereiding of wil jouw organisatie zich als partner verbinden aan de Festiverentie?
Laat het ons weten!

//Wat is BINT

Wij zijn grenswerkers. Wij zijn de opgavemanager, de coalitiebouwer, de wijkverbinder, de omgevingsmanager. Wij werken samen over grenzen van teams, van organisaties, van disciplines. Daar ervaren we verschillen. Deze verbinden en inzetten voor vernieuwing is een vak. Een onmisbaar vak om de maatschappelijke opgaven van nu aan te pakken. Daarom komen wij als grenswerkers samen om met elkaar te leren, te reflecteren, te experimenteren. Vanuit praktijk en wetenschap. Zo leggen wij ongewone verbanden voor alledaagse opgaven. Dat BINT!
Naar de homepage

Festival

Polyphonic: verklein de kloof - Beach

Er wordt veel gesproken over de kloof tussen overheden en burgers. Denk aan krantenkoppen als ‘Hoe overheid en burger elkaar kwijtraakten’(NRC), ‘De eeuwige kloof tussen burger en politiek’ (Trouw) of ‘De kloof tussen overheid en burger wordt bijna continu gepeild’ (Volkskrant). En misschien heb je zelf ook wel een ervaring waarin dit pijnlijk duidelijk werd. Als professional of als burger. Een kloof voelt als een onoverbrugbaar, gapend gat. Maar ‘een kloof’ is maar één manier om het te hebben over een grens. Met Polyphonic onderzoeken Jip Geven en Iris van Genuchten de dynamiek van macht en zij verkennen hoe design dingen in beweging kan brengen.

Ze maken daarbij gebruik van fysieke bouwstenen. Dit helpt om verbanden inzichtelijk te maken, te herschikken en zo deze ‘kloof’ te ervaren en taal te geven. Wat als je even in de schoenen van de burger, de patiënt of de huurder gaat staan? Hoe zou jij je bewegen in deze context? Onderzoek samen met Jip en Iris wat er kan gebeuren als je op een andere manier kijkt naar de relatie tussen een institutie en de burger. Kunnen we gezamenlijk nieuwe woorden of beelden vinden? Kan de kloof een ander soort grensovergang worden? En wat betekent dit voor jouw organisatie? Polyphonic kun je vinden op de Beach. Daar kun je alleen of samen met anderen een casus inbrengen.

Wie is Jip Geven

Jip Geven is een relaties onderzoekende – nieuwsgierig bevragende – in concept verbeeldende ontwerper, afgestudeerd aan Design Academy Eindhoven. Haar werk laat mensen op een andere manier kijken of met andere zintuigen ervaren. Door samen te werken met adviseurs van TwynstraGudde binnen de adviesgroep Overheid en Organisatie wil ze kracht van ontwerpers en adviseurs bundelen voor een kleinere kloof.  

Wie is Iris van Genuchten

Iris is afgestudeerd als antropoloog en heeft altijd het snijvlak tussen antropologie en ontwerp opgezocht. In haar werk als adviseur bij TwynstraGudde combineert ze overheidsvraagstukken met een ontwerpende manier van denken. Het startpunt daarbij zijn maatschappelijke waarden. Iris verwondert zich over de vraag hoe de belevingswereld van mensen, geraakt door zulke waarden, zich verhoudt tot hoe organisaties georganiseerd zijn. Ze doceert onder andere de masterclass Design Thinking bij Nyenrode Business University.

Festival

Spoken word

Oukje van Merle is adviseur, social designer en spoken word artiest. Op de Festiverentie zal zij rondlopen als deelnemer en toehoorder. Ze is op zoek naar dat wat zich in de marge van jullie interacties afspeelt. Vaak concluderen we een workshop of sessie met de belangrijkste lessen, kansen en uitdagingen. Oukje gaat juist op zoek naar de onbedoelde slagzinnen, emoties en metaforen die duiding en lading geven aan onze werkelijkheden. Met het woord onder haar arm zal ze terugblikken op de Festiverentie.

Wie is Oukje van Merle

Oukje van Merle is adviseur, social designer en spoken word artiest. Kijk voor meer werk van Oukje op www.binnenstebuitenruimte.nl.

Conferentie

Samenwerkingsgereedschap

Hier liggen allerlei werkplaten, scans, tools en modellen voor je klaar om aan de slag te gaan met jouw samenwerking. Of het nou gaat om het formuleren van de opgave, het in kaart brengen van issues en belangen, het opsporen van faal- en succesfactoren of het omgaan met spanningsvelden; er is vast een stukje gereedschap te vinden.

Wie is

chevron-down