Spring naar de content
Gezocht!

15 nieuwsgierige grenswerkers M/V/X

Zoeken wij: jou?

Werk jij over de grenzen van disciplines, teams, organisaties of netwerken? Leg jij verbindingen tussen verschillende werelden? En denk je regelmatig: Hoe krijg ik mijn collega’s mee? Hoe geef ik mijn leidinggevende of opdrachtgever zicht op wat ik werkelijk doe? En hoe ploeter ik door de interne systemen om iets te regelen voor de burger, patiënt of klant?

Ervaar jij: rolstress?

Dan sta je niet alleen. Verschillende studies tonen aan dat grenswerkers en mensen met een verbindende rol meer stress ervaren dan collega’s in andere rollen. Dit heeft een negatief effect op het welzijn van grenswerkers, maar ook op de kwaliteit van het grenswerk, terwijl dit een belangrijke factor is voor het verspreiden en verankeren van vernieuwing. Er is nu nog te weinig bekend over hoe verschillende typen grenswerkers deze stress ervaren en hoe zij hierin door hun organisatie gesteund of beperkt kunnen worden

Dus doen wij: onderzoek?

Daar wil BINT verandering in brengen. Samen met TwynstraGudde en de Erasmus Universiteit Rotterdam starten we een onderzoek naar hoe grenswerkers hun rol in wisselwerking met hun eigen organisatie ervaren. Om beter te begrijpen en te verkennen welke organisatorische condities rolstress kunnen vergroten of verkleinen. Op zoek naar hoe organisaties en hun grenswerkers elkaar beter kunnen steunen om het belangrijke, maar spanningsvolle, grenswerk nog meer betekenis te geven. En jij kunt onderdeel zijn van deze zoektocht!

Wil jij: meedoen?

Begin februari trappen we samen met de onderzoekers dr. Ingmar van Meerkerk, prof. dr. Jurian Edelenbos, dr. Joshua Cohen en Martine de Jong af. In een eerste bijeenkomst brengen we je op de hoogte van de laatste inzichten, verkennen we de vragen die we willen onderzoeken en delen we onderling ervaringen. We helpen je om daarna wekelijks een reflectiemomentje in te bouwen, zodat je je meer bewust wordt van wat in jouw organisatie behulpzaam is en wat niet.

Je wordt mede-onderzoeker van je eigen praktijk. Maar je staat niet alleen. We geven je persoonlijke feedback en advies. We maken de lessen handzaam om te kunnen delen met je organisatie en geven je de gelegenheid om ook collega’s, leidinggevenden of opdrachtgevers uit te nodigen voor de gezamenlijke sessie(s). En we stimuleren de uitwisseling van onderlinge ervaringen. De resultaten presenteren en verdiepen we op de tweede editie van de BINT Festiverentie op 21 en 22 juni 2023, het jaarlijkse event van en voor grenswerkers.

Nog een keer: waarom?

  • Je wordt gestimuleerd om meer te reflecteren op jezelf en jouw organisatie. Dat waar je vaak in de dagelijkse drukte niet aan toe komt, maar wel nodig hebt om steeds beter te worden;
  • Je krijgt de laatste inzichten uit onderzoek en persoonlijke adviezen van de onderzoekers om steviger te staan in jouw organisatie;
  • Je leert een intieme groep andere deelnemers kennen die in hetzelfde schuitje zitten;
  • Je bent uitgenodigd voor het meest speelse event voor grenswerkers en wanneer wij van ClickNL subsidie krijgen voor dit onderzoek kunnen we zelfs jouw ticket financieren.

Heb jij: Zin?!

Meedoen aan het onderzoek kost je financieel helemaal niets, maar we vragen natuurlijk wel jouw inzet, energie en reflectie. Het vraagt 15 tot maximaal 30 minuten per week van je tijd en deelname aan twee of drie gezamenlijke sessies. In de verwachting dat je met meer inzichten en handvatten je werk beter kunt doen. En vooral met meer plezier en minder stress.

Inschrijving gesloten, alle plekken zijn bezet.