Spring naar de content
Bijeenkomst

Samen het verschil maken

Vanuit BINT helpen we organisaties die van grote betekenis zijn voor de verbinding tussen mensen, maar niet altijd professioneel advies kunnen betalen.

Zo willen wij ook ons steentje bijdragen aan de hulpvraag van Voor Elkaar in Amsterdam. Voor Elkaar In Amsterdam is een stedelijke samenwerking tussen de welzijnsorganisaties in Amsterdam. Helaas komen er meer hulpverzoeken binnen dan dat zij aankunnen. Zij zijn daarom hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Om een boodschapje te doen, een hond uit te laten of een praatje te maken. De vraag die bij hen speelt is hoe zij het beste vrijwilligers kunnen benaderen en werven en hoe vrijwilligerswerk laagdrempeliger kan worden gemaakt.

 

Dat vraagt om onze hulp! Hoe kun jij hierbij helpen?

Vanuit BINT wordt op 27 januari een brainstormsessie georganiseerd samen met Jorrit Boomgaardt van Combiwel Buurtwerk en Rutger Vaartjes van het Burennetwerk.

 

Van 15:00 tot 16:30 kun je meedenken en helpen bepalen bij welke doelgroep de meeste kansen liggen en hoe de ‘pakketjes’ vrijwilligerswerk zo aantrekkelijk mogelijk kunnen worden gemaakt om vrijwilligers te trekken. Daarnaast zullen we nadenken welke verhalen het beste kunnen worden gedeeld om ‘Voor elkaar in Amsterdam’ beter onder de aandacht te brengen. Op 27 januari kun jij meehelpen om antwoorden op deze vragen te formuleren.

 

Geïnteresseerd geworden? Meld je dan aan.

 

En mocht je daarna willen blijven borrelen? Wees welkom!

In het kort

Wanneer
27 januari 2023 van 15:00 tot 16:30
Wat
Brainstormsessie
Wie
Iedereen die buurtzorg een warm hart toedraagt
Waar
Het platform, Oliemolenhof 14a in Amersfoort (zaal: de Bestuurskamer)
Voorbereiding
Geen
Kosten
Deelname is vrij, maar niet vrijblijvend
Beschikbare plaatsen
12 van 15
Mee doen

Deel in je netwerk

aanmelden bijeenkomst

27 januari 2023 - Burenhulp: Voor Elkaar in Amsterdam (#32)

Ongewenste reacties bestaan niet

Wat valt je op? Wat wil je kwijt? Waar vind je wat van? Stel hier je vraag, deel je idee of uit jouw hartenkreet. Laat van je horen! Dan komen wij bij je terug.
Ik laat van mij horen
© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708