Spring naar de content
Bijeenkomst

De participatieve gemeente: een nieuwe verhouding tussen burgers en publieke professionals

Onze samenleving wordt geconfronteerd met een veelvoud aan maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Ondertussen is het vertrouwen in de overheid rap gedaald en nemen spanningen tussen overheid en burger toe.

In reactie hierop is er een groeiende interesse in burgerparticipatie, zeker op lokaal niveau. Door heel het land zijn gemeenten druk met de ontwikkeling van visies, beleidskaders en handreikingen om ambtenaren te helpen participatiever te werken. Het ontwikkelen van dergelijke visies en instrumenten is in de praktijk vaak echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Want hoe neem je een brede groep mensen mee hierin? Hoe zorg je dat zowel burgers als ambtenarij zich kunnen vinden in wat je oplevert? En waar moet je eigenlijk op letten bij het formuleren van zo’n visie? Welke concrete participatieve interventies kun je zelf al in gang zetten tijdens het proces? Onze gast Pim Meijer doet verslag van zijn ervaringen bij de gemeente Bergen. Hij vertelt over hoe hij daar als adviseur en kwartiermaker meehielp om de gemeente participatiever te laten werken. Met een panel en aanwezigen reflecteren we vervolgens op participatieve wijze op de algemene lessen die we hieruit kunnen trekken en wat andere adviseurs en gemeenten hiervan kunnen leren voor hun eigen praktijk.

 

In het kort

Wanneer
2 december 2022 van 13:00 tot 15:00
Wat
Bijeenkomst
Wie
Iedereen die geïnteresseerd is in burgerparticipatie
Waar
Het platform, Oliemolenhof 14a in Amersfoort
Voorbereiding
Geen
Kosten
Deelname is vrij, maar niet vrijblijvend
Beschikbare plaatsen
13 van 15
Aanmelden

Deel in je netwerk

aanmelden bijeenkomst

2 december 2022 - De participatieve gemeente

Ongewenste reacties bestaan niet

Wat valt je op? Wat wil je kwijt? Waar vind je wat van? Stel hier je vraag, deel je idee of uit jouw hartenkreet. Laat van je horen! Dan komen wij bij je terug.
Ik laat van mij horen
© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708