Spring naar de content
Publicatie

De kunst van én-én toegepast in City Deals

Van wie heeft geleerd, valt veel te leren, stelde Goethe. Dat adagium past grenswerker Suzanne Potjer toe in dit onderzoek naar de onbewuste kennis van de makers van City Deals. Een publicatie voor iedereen die nieuwsgierig is naar de dagelijkse praktijk van 'tweebenig samenwerken', en wil leren van de concrete ervaringen die zijn opgedaan in de City Deals.

22 juli

In City Deals werken gemeenten, Rijksoverheid en andere maatschappelijke partijen samen aan concrete stedelijke vraagstukken. Als partners werken zij met elkaar aan nieuwe ideeën en experimenten en creëren zo gezamenlijk beweging op een onderwerp. Wat is de kunst van het opzetten, draaien, en uiteindelijk ook afsluiten en laten doorwerken van een City Deal?

Dat is de vraag die centraal staat in deze publicatie, waarin projectleiders en dealmakers van City Deals aan het woord komen over de kunst van hun werk. De conclusie van het onderzoek is dat werken in een City Deal vraagt om én-én: én buiten durven experimenteren in samenwerking met anderen, én binnen het experimentele werk verbinden aan de reguliere processen van een organisatie. Aan de hand van verhalen en anekdotes laat de publicatie zien hoe de makers van City Deals de kunst van én-én beoefenen.

Deel in je netwerk

Ongewenste reacties bestaan niet

Wat valt je op? Wat wil je kwijt? Waar vind je wat van? Stel hier je vraag, deel je idee of uit jouw hartenkreet. Laat van je horen! Dan komen wij bij je terug.
Ik laat van mij horen
© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708