Spring naar de content
Terugblik

Vrijdagochtend – Strategisch Omgevingsmanagement gametime!

Wat een lekker begin van de dag in augustus; weer in levenden lijve bij elkaar met allemaal BINT’ers om een spel te spelen en tegelijkertijd te leren van elkaar, van ieders eigen onderhandelingsstijl en over omgevingsmanagement.

De bijeenkomst stond in het teken van een nieuw onderhandelingsgame, waarin deelnemers op zoek gaan naar een oplossing voor een ruimtelijke casus, waarin uiteenlopende belangen verstopt zitten. 

Na een korte uitleg over de theorie van omgevingsmanagement doken de deelnemers in hun rol. Er werd geconcentreerd gelezen, vurig standpunten bepleit en stevige discussie gevoerd. Reacties van de deelnemers: “Ik voelde echt dat er dus verschil kan zijn tussen wat iemand zegt en wat iemands belang is”. “De game laat je echt in een werkelijke situatie verplaatsen” en “De tijd vloog voorbij”. 

Breng je Strategisch Omgevingsmanagement kennis samen in de game

Waarom deze game? Tijdens de trainingen over samenwerken en omgevingsmanagement van TwynstraGudde leren deelnemers onder meer het verschil herkennen tussen standpunten en belangen, hoe ze een goede dialoog kunnen voeren en wat hun eigen samenwerkingsstijl is. Ze brengen al het geleerde aan het einde van deze trainingen samen in een game: een rollenspel, waarbij elke deelnemer een rol speelt in een fictieve casus. Het verbinden en wegen van belangen, het schakelen tussen samenwerkingsstijlen en onderhandelen staan centraal in deze game. De huidige game was toe aan wat meer spice en vernieuwing om weer helemaal goed aan te sluiten op de praktijk. En dat is gelukt! Met dank aan alle deelnemers uit het BINT netwerk en van TwynstraGudde.  

Wil je meer weten over Strategisch Omgevingsmanagement of de game zelf een keer inzetten? Neem dan contact op met Pim Nijssen (pns@tg.nl) of Niels Vrije (nvr@tg.nl).

Deel in je netwerk

Ongewenste reacties bestaan niet

Wat valt je op? Wat wil je kwijt? Waar vind je wat van? Stel hier je vraag, deel je idee of uit jouw hartenkreet. Laat van je horen! Dan komen wij bij je terug.
Ik laat van mij horen
© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708