Spring naar de content

waarom bint

Samenwerkingsverbanden blijken in de praktijk niet altijd de verwachte meerwaarde op te leveren, onder meer door de verschillen tussen mensen en organisaties en de spanningen die daaruit voortkomen. Professionals beschikken niet altijd over de taal en het repertoire om deze bespreekbaar en hanteerbaar te maken. Daarbij worden verbindende professionals vaak niet goed ondersteund in hun eigen organisatie en vinden wetenschappelijke inzichten niet altijd hun weg naar de praktijk. Dat is zonde.
Want samenwerken over grenzen van teams, disciplines en organisatie vergroot de kans op creatieve en vernieuwende oplossingen. Daarom heeft TwynstraGudde samen met betrokken organisaties en professionals BINT opgericht. En natuurlijk ook omdat het samen leuker is dan alleen. BINT is een manier om maatschappelijk bij te dragen aan sterke samenwerkingsverbanden die de complexe opgaven en transities van deze tijd verder brengen.

“Samen is het leuker
dan alleen.”

deverbindingsdienst

Wat is BINT?

BINT is een onafhankelijk netwerk, een ‘verbindingsdienst’, met als maatschappelijk doel om kennis te ontwikkelen en delen voor en door professionals die over grenzen samen werken. Voor en door ‘grenswerkers’ dus als:
Kennisnetwerk: door het ontwikkelen van nieuwe kennis en toegepast onderzoek voor en door grenswerkers;
Verbindingsdienst: door het digitaal en fysiek samenbrengen van grenswerkers om kennis en ervaringen te delen;
Maatschappelijk label: door het (activistisch) agenderen van de waarde van verschillen voor een meer verbonden en vriendelijker samenleving waarin opgaven duurzaam worden aangepakt.

SLUIT JE AAN?

Elke professional die over grenzen samenwerkt en elke organisatie die zichtbaar investeert in grensverleggend samenwerken kan zich bij BINT aansluiten. Vijftig grenswerkers vanuit allerlei organisaties hebben zich inmiddels zichtbaar gemaakt op de website en honderden grenswerkers zijn betrokken in het bredere netwerk. Wil jij ook meedoen of heb je ideeën voor BINT? Laat het ons weten!

© 2024 - BINT de verbindingsdienst
K.v.K. nr. 62378708